Sabtu, 23 Januari 2010

CINTA ITU PERCAYA

Darahnya melayu sejati ,
Semangatnya bak gunung berapi,
Lahirnya sebagai SERIKANDI,
Melangkah dia pasti,
Dicabar dia rempuhi.

Darahnya semerbak mewangi,
Seindah mawar berduri,
Semangatkan ku junjung tinggi,
Lahirnya bukan kerana parti,
Melangkah dia kerana janji,
Untuk agama , bangsa dan harga diri,



Melayu,,
Kita tiada pilihan lagi,
Berdiri membuat pilihan hati,
Dengan mata hati & bukan hasad dengki,
Yang mana lebih memberi,
Yang mana lebih merasai,
Bukan membezakan itu dan ini,
Bukan kroni yg kita serangi,
Bukan rasuah yg kita perangi,
Yang mana lebih menunaikan janji,
Yang mana lebih selesa kita teduhi,
untuk kita dilindungi,

Kita manusia,
dengan keangkuhan jiwa,
tiada lebih kurangnya beza,
kurangnya pada benda yg sama,
menghancurkan harta pusaka bangsa,
Cinta itu Percaya,


Kita cintakan Agama kerana Percayakan Islam,
Kita cintakan Bangsa kerana Percayakan Melayu,
Kita cintakan Negara kerana Percayakan Malaysia,


Wassalam







29 ulasan:

PUTRA MERDEKA berkata...

tabik!
salam

berani anak melayu berkata...

Salam,
Tulisan dan puisi yang bagus, kami dahagakan tulisan baru dan kami menantinya tanpa jemu. Perjuangan tidak wajar terhenti separuh jalan.

AbgTuah berkata...

YE SRIKANDI..

CANTIK BAHASANYA..TERHIBOR SEKETIKA..

PERJUANGAN MEMERLUKAN PENGORBANAN YG AMAT BESAR..

MASA..TENAGA...AKAL..FIKIRAN..WANG RINGGIT..TUMPUAN..

OK HOPE TO HEAR FROM ALWAYS

srikandi melayu berkata...

Salam..

Mekasih pada abg-abg yg sudi singgah melihat sri disini,,

AzamDean berkata...

kata melayu tadi banner tak pakai tudung pakai baju ketat.. hahahahahahaha hahahahaha hahahahaha dah tu bepuisi yng retinya.. apa kata ko bace Quran.. hahahah setakat layan sms PAKWE tak yah nak cite pasal ugama la bro!!!!!!!

stravi18 berkata...

from STARVI14.
hai srikandi melayu.. aku tak tau ko nak melawak ke ape dlam komen ko psal anwar ni..
ni aku nak ckap psal kes anwar. pendakwa kate sampel air mani diaorang amik kat dubur si sepol tu. yang ko kate hormon ni apehal plak. sperm bkan hormon la cik kak.
plak tu dah la xde tusukan (penetration) kat dubur bertuah sepol tu. agak2nye anwar pancut kat luar kot.
plak tu takkan la anwar tak pkai kondom. kalu betul die nak liwat sepol, mesti la die pkai kondom. takkan nak men pancut merata2. tak belajar dr pgalaman dulu ke?
aku kesian kat sepol tu. sanggup die gadaikan masa depan(mmg xde mase dpan sbab kena kick ngan uniten)semata2 diupah oleh najib and bini rambut sabut.
lagi satu cik kak, saya cdang nak smbung master pasni. bleh tlg bg nbor najib. nak try cll.. saye pun nak biasiswa cam sepol gak. tenkiu
zren88@yahoo.com

stravi18 berkata...

ko ni seri pecacai umno. nyampah aku tengok ko seri. Skit2 puji umno. Pastu kutuk Pas. Pergi jadi bini nbr 2 najib la. Rambut buat stail len skit. Jgan mcm sabut cam rosmah dahle.
buruk2 nik aziz pun at least bini pakai tudung.. leh jd imam ke muslimah kat kg.
buruk2 hj hadi pun duk rmah kayu je. tak duk rmah bsar cam orang umno yang baru shari due msuk poltik.
aku ni asal kg, aku tau sgat poltik umno ngan pas camne.
aku nyampah la orng cam ko seri. suh rakyat trime kasih ngan kjaan. so lame.. buke la mate skit cik kak oi. msia ni kaye, royalti beratus bilion rggit. tapi pesal kt kg masih ramai yg miskin. apsal msia masih tak maju cam sgapore yg xde setitik pun myak.
malas aku nak komen pjg. pompuan mcm ko ni xleh nak tegur. nanti tuuuut. err, kalu ko x dpat kawin ngan najib kawin ngan ketua umno cwangan pun xpe. dpat jugak mlahirkan anak2 umno pasni. hdup umno hdup umno. ehek ehek

srikandi melayu berkata...

Salam Stravi18..

Sperm jugak kita kenali sebagai salah satu hormon manusia..rajin2 lah membaca:-

Definisi dan Pengertian Hormon Hormon adalah zat kimia yang diproduksi oleh kelenjar endokrin yang mempunyai efek tertentu pada aktifitas organ-organ lain dalam tubuh. Hormon seks merupakan zat yang dikeluarkan oleh kelenjar seks dan kelenjar adrenalin...

AzamDean berkata...

Sori seri..ko baca buku biologi indon tu..sperm bukan hormon tapi cell...
ko kelas sains ke anyway...bawa guru sains ko jumpe ngn aku tolong..hotmon tu testosterone(someting like that la)ok..ko bole tipu stravi.sbb die mngkin tak kelas sains..tapi ko tak leh tipu aku.. sori... sperm datang dari sell testis laki2!

srikandi melayu berkata...

testis itu bukan sell.tetapi kelenjar..kate kelas sains beb...testis ko kate sell..mendenye..benda senang jer tu

AzamDean berkata...

ye srikandi yang bijak sana......betul...

sperm..die terhasil dari telur yang merupakan kelenjar..kelenjar tu organ..made up of tissue..tissue made up of what??? cells la... sperm tu dari cell kelenjar tu la...die dah derive ape sume.. alahai...

faham tak srikandi UMNO...puteri UMNO>.. hehehe ape cite!

srikandi melayu berkata...

ko tk payah jumpa cikgu lah..ko jumpa aku jer dah cukup..cara ckp pun mcm budak kelas art

AzamDean berkata...

ye ke..tak pelah...marah ke... elelelele kucikuciku... wahahahahahaha

betul ke tidak ape yang aku dah statement kan tu??? hahahahahha

srikandi melayu berkata...

tak mau..ngajuk

AzamDean berkata...

oklah aku mintak maap...aku ngurat ko kang.. hahaha takde lah main2 aje..janji kite sama2 dapat ilmu ye!!!!!!!????

UNDILAH DAP!!!!!! HIDUP MALAYSIA!!!!

srikandi melayu berkata...

dalam tubuh manusia ade 7 kelenjar penting:- hipofisis,tiroid,paratiroid,adrenalin,pankreas,ovarium dan testis

Testis adalah:- satu kelenjar yg menghasilkan hormon iaitu testosteron: apa yg keluar dari kelenjar testis..(sperm lah) itu pun ko susah nk fhm

srikandi melayu berkata...

maaf diterima..

AzamDean berkata...

sekarang ni....testosteron bukannya sperm... testosterone tu die kimia..hormone ni kimia...sperm tu cell...alahai...tak caya gi tanya cikgu esk ok...dua bende tu bebeza..
isy isy isy...cammane nak politik cam ni..kalau due bnde pun tak leh beza..

srikandi melayu berkata...

penatnya seri ckp dgn ko ni..tk fhm2

AzamDean berkata...

saya pun penat cakap ngn awak..smpat saya makan maggie tadi.. heheheh...

srikandi melayu berkata...

bilelak seri ckp testosteron tu sperm..testosteron itu satu zat kimia yg mempengaruhi sifat2 lelaki..selain testisteran testis juga berfungsi sehingga terhasilnya hormon sperma yg banyak mengandung protein,hormon,dan sel-sel keturunan

srikandi melayu berkata...

nak cikit maggie..penatlah

AzamDean berkata...

heheh cube baca balik komen candy yang atas2 tu..candy baru lepas komen kepada stravi...candy kate sperm tu salah satu hormon manusia..tu yang aku bantah tu cik candy oi!!!!!!

Maggie buat dua bungkus..sori..syer ngn mak la...

srikandi melayu berkata...

mmglah sperm tu salah satu hormon manusia yg punyai protin,zat dan sel2 keturunan..hormon tu punyai sel2

srikandi melayu berkata...

nak magieeeeeeeee

AzamDean berkata...

candy ni degil la...orang kata tak nak percaya...sperm tu cell...hormone tu kimia.. itu adalah fakta!!!!!! bahan kimia mana ade cell.. lah!!!
maggie dah habis sori.,..

Panglima Perang Cyber berkata...

salam ziarah.

saya dah add list blog saudari dlm penyokong bpn.

terima kasih.

srikandi melayu berkata...

Salam panglima..

Terima kasih kerana tersenarai

selagimasihada berkata...

Kita cintakan Agama kerana Percayakan Islam,
Kita cintakan Bangsa kerana Percayakan Melayu,
Kita cintakan Negara kerana Percayakan Malaysia,>>>
Aku sayangi kamu kerana percayakan kamu????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails