Jumaat, 24 April 2009

LOGIKNYA MALAYSIA DAN NEGARA ISLAM….


Assalamualaikum…

Benarkah kenyataan sebuah Parti Islam untuk wujudkan Negara Islam dan Hudud, sekiranya menjadi kerajaan kelak ??? apa dikalangan orang-orang parti ini buta sejarah atau sengaja utk menipu rakyat Islam di Malaysia…cuba kita lihat semula perlembagaan dalam parti ini..tidak ade pun disebut berkenaan NEGARA ISALAM atau HUDUD


Mengikut Perjanjian Kemerdekaan British, terbentuk dua perjanjian yg nyata, iaitu Perlembagaan Diraja dan Kontrak Sosial…ape diorang tak bace ke ? Kalau orang-orang Islam yg berketurunan Melayu ini berpegang pada Perlembagaan Diraja maka orang-orang bangsa lain pula punyai Kontrak Sosial yg harus dipatuhi dan kedua-dua perjanjian ini ada hubung kait di antara satu sama lain.


Mengikut apa yg tertulis, Tanah Melayu diserahkan kepada kuasa-kuasa Raja Berpelembagaan dan Demokrasi Berparlimen. Setiap hak-hak istimewa orang-orang melayu tersenarai jelas dalam perjanjian ini. Manakala Kontrak Sosial pula diberi keistimewaannya pada bangsa-bangsa lain agar hak-hak mereka turut seimbang dan terpelihara. Inilah yg cuba dipertahankan oleh DAP dan Karpal Singh tempoh hari kerana mereka faham dan tidak bodoh dengan suatu yg tersurat.

Di antara perjanjian yg tercapai:-

-Malaysia harus di ketuai oleh Orang Islam yang berketurunan Melayu, -Malaysia tidak boleh diistiharkan sebagai Negara Islam secara formal, Sekiranya berlaku atau perjanjian ini dilanggar maka kemerdekaan ini terbatal. Dan sekiranya ia terbatal, (bersiap sedialah wahai rakyat Malaysia utk berhadapan dengan pihak British semula.) Di dalam perjanjian ini juga tersebut, sekiranya keadaan di Malaysia menjadi hura-hara dan tidak terkawal sehingga perintah darurat dikeluarkan, maka pihak British akan turun bertapak utk mengawal jajahannya semua……

Jangan pula ketika itu golongan-golongan dalam parti ini lari angkat kain dari melaksanakan jihad.. Sedangkan pemimpin parti ini sendiri takut utk berjihad kepada dirinya dgn menegakkan kebenaran melalui kaedah Islam iaitu Sumpah Muhaballah…Bukankah itu jihat utk menegakkan kebenaran dalam Islam…………

renung-renungkan wahai Islam Malaysia

2 ulasan:

ISAC berkata...

ASSALLAMMUALAAIKUM !

SAYA KURANG SETUJU DENGAN KENYATAAN BAHAWA HUDUD TIDAK BOLEH DILAKSANAKAN DI MALAYSIA.

BAK KATA PEPATAH. “HENDAK SERIBU DAYA, X HENDAK SERIBU DALIH”

SAYA RASA SEMUA JELAS, BAHAWA MENEGAKKAN HUKUM HUDUD ADALAH FARHU KIFAYYAH KE ATAS SETIAP ORANG ISLAM.

TETAPI ADA BEBERAPA ISU YANG PERLU DISELASAIKAN SEBELUM KITA BOLEH MEMPRAKTIKKANNYA.

1)ULAMAK2 UMNO, PAS, PKR DAN ULAMAK2 TANPA PARTI, PERLU DUDUK SEMEJA UNTUK MERUMUSKAN PERKARA INI. JANGAN BIARKAN HUKUM HUDUD DIGUNAKAN OLEH SESETANGAH PIHAK UNTUK MENDAPAT “MILLAGE” POLITIK. SETIAP ORANG ISLAM AKAN BERDOSA JIKA IANYA TIDAK DITEGAKKAN. INI KENA JELAS.

2)HUKUM HUDUD PERLU DIPERKEMAS, DIPERHALUSI DAN DISESUAIKAN DENGAN PEREDARAN ZAMAN. JIKA DULU SAKSI HUKUM HUDUD BAGI KES-KES BESAR (BUNUH, ZINA, MENCURI & MEMINUM ARAK) PERLULAH MEMENUHI SYARAT-SYARAT IAITU EMPAT ORANG SAKSI, ISLAM, LELAKI, AKIL BALIGH, WARAS & ADIL. JUGA SAKSI2 TERSEBUT PERLU MELIHAT DENGAN MATA & KEPALA MEREKA SENDIRI AKAN JENAYAH YANG BERLAKU. ULAMAK PERLU MENGKAJI DAN SETERUSNYA BERIDTIHAJ ADAKAH SAKSI “BISU” (CSI) BOLEH DIAMBIL KIRA, ATAUPUN PERSAKSIAN PENGENDALI/PENYIASAT CSI BOLEH DIAMBIL KIRA?

3)PENJELASAN KEPADA BUKAN ISLAM TENTANG APA ITU HUKUM HUDUD, KEBAIKANNYA DAN HANYA AKAN DIPRAKTIKAN KE ATAS ORANG2 ISLAM ADALAH PERLU. INI PENTING KERANA UNDI MEREKA DIPERLUKAN UNTUK MENGUBAL PERLEMBAGAAN NEGARA. UNDI MEREKA DIPERLUKAN UNTUK MENDAPAT MEJORITI 2/3.

APA BEZANYA HUKUMAN MATI DI TALIGANTUNG DENGAN HUKUMAN MATI SECARA QISAS/PENGGAL KEPALA?
MATI TETAP MATI! WALAUPUN PENGGAL KEPALA MUNGKIN NAMPAK KEJAM/TAK BERTAMADDUN, TETAPI HIKMAHNYA DARI SEGI SAINTIFIK PESALAH TIDAK MERASA SAKIT SEBAIK SAHAJA TERPUTUS URAT MARIKH & PERNAFASAN/KERONGKONG.
SATU LAGI HIKMAHNYA ADALAH RASA GERUN KEPADA ORANG YG HIDUP, DAN MEREKA PASTI TAKUT UNTUK MELAKUKAN JENAYAH YG SAMA.
SATU LAGI HIKMAHNYA IALAH PENURUNAN KADAR JENAYAH. INI DIBUKTIKAN DENGAN BEGITU KURANGNYA KADAR JENAYAH DAN ORANG YANG DIDAPATI BERSALAH DAN DIHUKUM DI ZAMAN RASULLULLAH SAW.
KALAU DIKAJI PADA HUKUM HUDUD SENDIRI IA LEBIH RELA MELEPASKAN ORANG YANG BERSALAH DARIPADA MENGHUKUM ORANG YANG TIDAK BERSALAH. BUKAN KE MOLEK TU…?

JESTRU ITU ADALAH TANGGUNGJAWAB KITA SEMUA UNTUK MEMAKLUM & MEMAHAMKAN APA ITU HUKUM HUDUD KEPADA ORANG-ORANG BUKAN ISLAM AGAR MEREKA FAHAM & DAPAT MENERIMANYA.

DAN TUGASAN INI BUKAN TERHENTI KEPADA ORANG BUKAN ISLAM DI MALAYSIA SAHAJA BAHKAN KE SELURUH DUNIA. JIKA INI DAPAT DILAKUKAN, TIDAK MUSTAHIL SUATU HARI NANTI, HUKUM HUDUD BOLEH DILAKSANAKAN DI MALAYSIA.

WASSALLAM.

Arjuna berkata...

tahniah gee kerana menjadi ahli penyokong BPN
TQ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails